logoUn enlace a la reseña del cómic El día de la victoria realizada por Beatriz Castillo de la fundación Joia. Os dejo aquí pegado el fragmento en el que hablan del cómic, el resto podéis leerlo en el artículo.

“El Guillermo Carandini és dibuixant i guionista i ha decidit fer-se autoeditor a través del gènere autobiogràfic. El còmic ‘El día de la victoria’ explica la historia del pare del Guillermo, un home que va patir un trastorn bipolar i que els últims anys de la seva vida els va passar al Perú, abans de tornar cap a Barcelona.
“El còmic és un relat d’aquell viatge que vaig fer, de la visita als llocs on va estar el meu pare i coneixent les persones que ell va conèixer”, explica Carandini.

Creu que el còmic dóna la possibilitat d’entendre el trastorn bipolar i de donar un toc d’atenció a la societat per explicar que els familiars també viuen el trastorn mental. Considera que és un còmic destinat a una edat més adulta perquè no entra en la categoria d’aventures ni fantàstica.

El Guillermo està content perquè ha pogut tirar un projecte de crowdfunding cap endavant amb més de 100 mecenes i 6.176 euros. Ara començarà la seva distribució al Saló del Còmic de Barcelona i per diferents botigues de Madrid i la ciutat Condal.”